zaterdag 24 maart 2012

Trend van nu


  Stages in het buitenland


Microtrend: stages in het buitenland

Maxitrend: multiculturele ontwikkelingen

Megatrend: globaliseringDe bevolking van tegenwoordig wordt steeds Multicultureler. Vroeger was het een stuk lastiger om van a naar b te komen. Tegenwoordig is een vliegticket zo geboekt en de prijzen dalen. Hierdoor is de drempel lager om verder te reizen, mensen komen terug met geweldige en soms ook schokkende ervaringen. Deze verhalen vertellen ze aan vrienden en familie, ze nemen producten mee naar huis en koken andere gerechten. De culturele kennis wordt steeds meer gedeeld en wekt de interesse van de volgende generatie. Hetzelfde gebeurd met mensen vanuit andere culturen, ze bezoeken ons land en maken kennis met onze leefgewoontes. De culturen mixen zich steeds meer en makkelijker over de hele wereld. Via de technologie gaan ‘de wereld’ voor ons open. Je kan via internet al een bestemming bekijken en je voorbereiden op wat je wilt zien en meemaken. De toko’s, sushi en tapas bars schieten uit de grond. Mensen worden steeds nieuwsgieriger en willen meer weten dan vroeger.

Hieruit zijn ook de behoeftes ontstaan om in het buitenland te gaan studeren. Tijdens je schoolperiode ontdek je een hele nieuwe manier van leven. Het ontmoeten van interessante en nieuwe mensen, het leren van een andere taal, cultuur en land zijn voor de meeste studenten de belangrijkste punten. Tevens gaan veel studenten naar het buitenland om te werken aan hun persoonlijke groei door een uitdaging aan te gaan. Steeds meer scholen stimuleren de stages in het buitenland. Het aantal buitenland stages is hierdoor hard gestegen in de afgelopen jaren.
De scholen stimuleren de stages doordat het de studenten een nieuw inzicht geeft op het vakgebied en ze de buitenlandse bedrijfscultuur leren kennen. Daarbij is het een mooie toevoeging op je Curriculum Vitae.
Door veel werkgevers wordt een stage of studie in het buitenland als positief ervaren.

Veel studenten in de medische sector voelen zich aangesproken tot de acht millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties om de wereld voor 2015 te veranderen. 3 van de 8 doelstelling hebben direct te maken met de gezondheidszorg. Deze doelstellingen luiden als volgt;
Het sterfte cijfer van kinderen onder de 5 jaar moet in 2015 in ieder ontwikkelingsland met minimaal twee derde zijn teruggebracht ten opzichte van 1990.
De moedersterfte moet in 2015 met driekwart zijn teruggebracht ten opzichte van 1990.
Voor 2015 wordt een halt toegeroepen aan de verspreiding van hiv/aids, malaria en andere ziekten.
De studenten zetten zich in om de deadlines van deze doelstellingen te halen. Dit kan de studenten meer ervaring geven als wereldburger en zo mee werken aan een betere toekomst.

Omdat stages in het buitenland erg populair zijn is het noodzakelijk tijdig opzoek te gaan naar een stageplek. Op scholen zijn international offices om de opties te bespreken en de eisen vanuit de opleiding te leren kennen. Hierna kan je zelfstandig opzoek gaan naar een bedrijf of een stagebureau inschakelen. Dit bureau kan je helpen met de onderhandelingen betreft stage, woonplek, visum en reis.


Bronnen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten